Heb je er altijd al van gedroomd om een bezoekje te brengen aan Rome? Dan wordt het de hoogste tijd om eens een reis richting de Italiaanse hoofdstad te boeken. Twijfelen is nergens voor nodig, want een bezoekje aan Rome is absoluut de moeite waard. Zo ademt de stad historie. Je kunt er bijvoorbeeld talloze eeuwenoude bouwwerken bezoeken, zoals het Forum Romanum en het Pantheon. Uiteraard neem je ook een kijkje bij het Colosseum wanneer je in Rome verblijft. Wil je jouw reis naar Rome tot een onvergetelijke trip maken? Wij geven je hieronder een aantal vakantie tips om dit te realiseren!

palaceRome Colosseum bezoeken

We trappen af met het Colosseum in Rome. Dit bouwwerk moet je natuurlijk bezoeken wanneer je vakantie viert in de hoofdstad van Italië. Zorg altijd dat je goed voorbereid naar deze bezienswaardigheid trekt. Waarom? Omdat het bij het Rome Colosseum altijd barst van de toeristen. Logisch, want iedereen wil deze oude bezienswaardigheid met eigen ogen aanschouwen. Dit resulteert vaak in lange wachttijden. Wil je dit voorkomen? Zorg dan dat je voor vertrek al tickets aanschaft via het internet. Op deze manier mag je via een speciale ingang naar binnen en dat scheelt jou veel tijd.


Reserveren voor Vaticaanse Musea

Een andere populaire bezienswaardigheid in Rome is Vaticaanstad. Deze kleinste onafhankelijke  staat ter wereld ligt zo’n beetje middenin de Italiaanse hoofdstad. Hier tref je de nodige bezienswaardigheden aan, zoals het Sint-Pieterplein en de Sint-Pieterbasiliek. Daarnaast kun je de Vaticaanse Musea bezoeken. Deze bestaan uit een aantal bezienswaardigheden, waaronder de Sixtijnse Kapel. Reserveren voor Vaticaanse Musea is aangeraden. Ook hier is het namelijk erg druk. Door te reserveren mag je de wachtrij overslaan.

moor fountainVakantie tips voor vertrek

Vlak voor vertrek naar Rome moet je alles goed geregeld hebben. Eén van de vakantie tips die wij je hier tot slot nog mee willen geven is dat het raadzaam is van tevoren tickets te bestellen. Dit geldt niet alleen voor het Colosseum en de Vaticaanse Musea. Nee, koop ook tickets voor andere bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. Dit scheelt je ten eerste behoorlijk wat wachttijd en daarnaast ben je vaak ook nog een stuk goedkoper uit. Ter plekke worden vaak torenhoge tarieven gerekend. Op het internet zijn entreebewijzen doorgaans aanzienlijk goedkoper!