Wil jij een internationaal filmfestival meemaken en toch in eigen land verblijven? Dat kan! In Rotterdam wordt ieder jaar namelijk een internationaal filmfestival gehouden. En wij weten als geen ander dat een bezoekje aan dit festival zeker de moeite waard is. Ben jij ook van plan om geen dagje weg naar Amsterdam te gaan, maar het filmfestival in Rotterdam te bezoeken? Dat is zeker een aanrader! Het is namelijk veel leuker om bewegende beelden te zien dan de stilstaande beelden in Madame Tussaud. Benieuwd wat je van het filmfestival in Rotterdam kunt verwachten? In deze tekst lees jij welke vijf films jij echt moet zien tijdens het Rotterdam Filmfestival.

The WidowedWitch

Deze film is van de hand van de Chinese Cai Chengjie. The WidowedWitch betekende voor deze regisseur zijn speelfilmdebuut. In de film wordt hoofdrolspeelster Erhao gevolgd op haar zwerftocht door weidse landschappen en in benauwde, rommelige interieurs, tijdens prozaïsche conversaties en bovennatuurlijke ontmoetingen. Deze film won de Hivos Tiger Award in 2018.

widowed witch

Chris the Swiss

Chris the Swiss is een deels geanimeerde documentaire van filmmaker Anja Komfel. Deze film vormt een reconstructie van haar neef Chris, een jonge Zwitserse journalist die zij als klein meisje bewonderde. Hij stierf echter te midden van de Joegoslavië-oorlog. Een intrigerende zoektocht dus en deze mag jij wat ons betreft zeker niet missen!

The Guilty

Wanneer jij het Internationale Filmfestival in Rotterdam bezoekt, moet jij ook zeker de film The Guilty bekijken. Deze thriller is gemaakt door Gustav Möller. Een paar acteurs, één ruimte, een uitgekiend scenario: Möller springt slim en efficiënt om met de schaarse middelen. Deze film won de IFFR Audience Award en IFFR Youth Jury Award 2018. Ook is de The Guilty genomineerd voor de VPRO Big Screen Award.

La Islafilm screening

De film La Isla speelt zich af op een Chileens eiland. Hier komt een familie bij elkaar voor een reünie. La Isla is een samenwerking tussen Tiger Award-winnaar Sotomayor en Klimkiewicz. Zij hebben zich voor deze film laten inspireren door een gedicht van WislawaSzymborska en door hun jeugdherinneringen.

Il Solengo

De film IlSolengo is geproduceerd door de drie Italianen TommasoBertani, SimonaChiarelloCiardo en Agustina Costa Varsi. IlSolengo gaat over een groep oudere jagers die vertelt over Mario ‘van Marcella’, een man die zestig jaar in een grot in hun jachtgebied leefde. De verhalen die de mannen vertellen worden in zorgvuldige composities weergeven. De interviews worden afgewisseld met beelden van de wilde natuur in de regio Tuscia, waar de verhalen zich afspelen.